Vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over KANZI® kwark. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan via het contactformulier.

We zijn bij de wet verplicht om alle gebruikte allergenen op de verpakking te vermelden. De allergenen staan dikgedrukt bij de ingrediëntenlijst. Kijk dus goed naar de ingrediënten als je gevoelig bent voor een bepaald allergeen. Bij twijfel raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts.

Verse weidemelk staat voor melk van boerderijen waar de koeien ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. De koeien die de verse weidemelk voor Kanzi Kwark leveren, lopen zelfs ruim 200 dagen per jaar buiten! Als dát geen blije koeien en lekkere melk oplevert!

De Kanzi® kwark wordt gemaakt op de boerderij van Leonie: een kleine melkveehouderij met een eigen zuivelmakerij op landgoed Ten Vorsel in Bladel. Hier werken ze dagelijks aan de beste echte boerenzuivelproducten. Kanzi® Kwark is gemaakt van de melk van Leonies koeien, die ruim 200 dagen per jaar buiten grazen. Deze weidemelk wordt vervolgens op kleine schaal en op traditionele wijze op de boerderij bereid en zo min mogelijk bewerkt.

De Kanzi®-appels die worden gebruikt in Kanzi® Kwark worden geteeld door Nederlandse fruittelers waaronder fruitteler Vernooij, op zijn fruitbedrijf in Doornenburg. Alle appeltjes zijn dus van Nederlandse bodem!

Je kunt Kanzi® Kwark het beste in de koelkast bewaren, bij een temperatuur van maximaal 7˚C. Een indicatie van de houdbaarheidsdatum vind je op de zijkant van de verpakkingen. Na het openen is Kanzi® Kwark beperkt houdbaar.

De plastic pot en het plastic deksel kun je bij het plastic afval weggegooien, zodat het gerecycled kan worden. De papieren wikkel die om de plastic pot zit, mag bij het oud papier. Alleen het aluminium ‘dekseltje’ hoort bij het restafval.

Met een beker van alleen papier zou de kwark sneller kunnen bederven. Omdat wij de hoogste kwaliteit willen garanderen met onze verpakkingen, hebben we voor Kanzi® Kwark gekozen voor een methode van verpakken waarbij we het gebruik van plastic zoveel mogelijk reduceren. Kanzi® Kwark zit namelijk verpakt in een dunne plastic beker, die versterkt wordt door een papieren wikkel. De papieren wikkel kan bij het oud papier, zodat je de verpakking gescheiden weg kunt gooien.