Ontmoet onze fruitteler Martijn

DE LEKKERSTE APPELS SINDS 1928

HET VERHAAL VAN ONZE FRUITTELER

In de prachtige streek De Betuwe, in het plaatsje Doornenburg, liggen de fruitboomgaarden van fruitteler Martijn Vernooij. Een echt familiebedrijf waar al jaren met veel passie de lekkerste appels worden geteeld. Waaronder de lekkerste KANZI®-appels voor in de kwark.

 

SINDS 1956

FAMILIEBEDRIJF

Opa Nico Vernooij sr. begon het bedrijf in 1956 in Wijk bij Duurstede. In 1976 kwamen de boomgaarden in Doornenburg erbij. Zoon Ries kwam in 1980 ook in het bedrijf en nam in 1992 het stokje van zijn vader over. Inmiddels zijn kleinzoon Martijn, die in 2012 ook voor een leven als fruitteler koos, en kleinzoon Sander met veel plezier toegetreden in dit letterlijk bloeiende bedrijf.

“Het mooie aan fruitteler zijn is het mooie groei-bloei-effect van fruit. Én dat je altijd buiten actief bezig kan zijn.” – Martijn

 

 

PERFECTE VOEDINGSBODEM

DE LEKKERSTE APPELS

De appels uit de Betuwe, waar Doornenbrug onder valt, worden geroemd om hun uitzonderlijke smaak. De vruchtbare rivierklei, het gematigde klimaat en het vele oppervlaktewater zijn dan ook de perfecte voedingsbodem voor kwaliteitsfruit. Martijn teelt diverse fruitsoorten, waaronder Tessa-appels, Conference-peren en natuurlijk de blozend rode KANZI®-appels voor onze KANZI® Kwark. Er staan maar liefst 40.000 KANZI®-bomen op hun grond!

Met de hand geplukt

De perfecte appel laten groeien is één ding, op het juiste moment plukken een ander. In tien weken tijd plukken Martijn en zijn collega’s alle appels met de hand. Hard werken, maar de voldoening is groot. Ieder jaar worden ze blij van de mooie rode blos, de friszoete smaak en de knapperigheid van hun KANZI®-appels!

NATUURLIJKE ZONNEPANEELTJES

KANZI®-APPELS

Wij noemen onze KANZI®-appels ook wel ‘natuurlijke zonnepaneeltjes’. Ze geven je een energieboost als gezond tussendoortje, op elk moment van de dag! En nu dus ook in de kwark! KANZI® heeft een unieke friszoete smaak, sappig vruchtvlees en een knapperig schil. Een pure lekkernij!

“Kanzi is zo’n prachtige appel, met z’n mooie rode uistraling!” – Martijn

DE LEKKERSTE APPELS, DUURZAAM GETEELD

KANZI® Kwark zit boordevol KANZI®-appels van Nederlandse bodem. Alle Nederlandse KANZI®-telers werken hard om zo duurzaam mogelijk te telen, en voldoen minimaal aan de volgende eisen:

GlobalG.A.P.

GlobalG.A.P. is een wereldwijde norm, die ooit is opgesteld op initiatief van een aantal Europese supermarktketens. Zij maakten een protocol met basisnormen voor "Goede Agrarische Productie" (G.A.P.) van verse groenten en vers fruit. Een teler die aan de GlobalG.A.P.-norm voldoet, kan aantonen dat zijn producten op een verantwoorde manier tot stand zijn gekomen. Het gaat hierbij om: - garanderen van voedselveiligheid - minimaliseren van milieuverontreiniging - terugdringen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen - doelmatig gebruik van natuurlijke hulpbronnen - goed omgaan met gezondheid, welzijn en veiligheid van het personeel - behoud en verbetering van flora en fauna in de omgeving.

GlobalG.A.P.

GlobalGAP GRASP

De GRASP-norm is een aanvulling op het GlobalG.A.P.-certificaat. Het staat voor GlobalG.A.P. Risk Assessment on Social Practice. Tijdens het assessment wordt beoordeeld of je bedrijf voldoet aan een aantal eisen op het gebied van onder meer personeel- en loonadministratie, pensioenen en uitbesteding van werk.

Global G.A.P. Grasp

On the way to PlanetProof

Dit onafhankelijke keurmerk geeft aan dat het fruit duurzamer is geproduceerd, en daardoor een betere keuze is voor natuur, klimaat én dier. Dit keurmerk is er niet alleen voor fruit, maar ook voor eieren, zuivel, aardappelen, groenten, planten, bomen en bloem(boll)en. Fruittelers, boeren en tuinders met dit keurmerk proberen de aarde steeds minder te belasten en verduurzamen stap voor stap hun sector. Samen zijn we On the way to PlanetProof!

On the way to PlanetProof